Články & návody

Dokurzu.cz - rekvalifikační kurzy, online kurzy na jednom místě. Najděte si svůj kurz.

Autodilyadoplnky.cz - vše pro auta na jednom místě. Osvětlení vozidel, pneumatiky atd.

Nakupujete na nějvětším e-shopu Alza.cz?

Zámkař Jan Hanák - otevření aut Brno.

Spedice Praha Joppa Logistics s.r.o - komplexní spediční služby.

Záložní zdroje UPS - záložní zdroje pro zálohu 12V, 24V a 48V systémů.

Kotevní technika - kvalitní švýcarská kotevní technika Mungo.

HW - PANTY, spol. s r. o. - vysoušení vlhkého zdiva.

Vinařství Jan Plaček - červené víno z Moravy.

Kuchyně IN s.r.o. - kuchyňské studio Jihlava.

MBL spol. s r.o. - sanace železobetonových konstrukcí.

Ladislav Kouřil - originální zásnubní prsteny.

Domácí mazlíček jako dárek pro děti?

Rozhodli jste se letos splnit přání Vašich dětí a pořídit jim pod stromeček či k narozeninám živé zvířátko? Věříme, že jste si dopředu nachystali všechny potřebné náležitosti, které zvíře bude pro svůj spokojený život u Vás potřebovat. Jestliže váháte či máte dotazy, obraťte se na nás, na veterinární ordinaci v Brně, případné otázky Vám rádi zodpovíme.

První myšlenkou při pořízení zvířete pro dítě je ujasnit si vzájemně, že zvíře je živý tvor, není to pouze hračka na pár dnů, kterou je možné bezstarostně posléze odložit. Pokud vše podchytíte už zpočátku, vrátí zvíře celé rodině zpět veškerou péči svou přízní a utuží charakter dítěte. Později děti pochopí, že i když přijdou ze školy unavené, nebo by raději trávily čas s kamarády na internetu, musí se nejdříve postarat o svého mazlíčka.

Doporučujeme Vám, probrat dále s dětmi všechny náležitosti, které zvíře potřebuje, aby si mohly uvědomit, že vlastně pomáhají udržovat životní prostor zvířete. Ať už jde o čištění pelíšku, doplňování vody a jídla, případně pravidelný úklid podestýlky. Dítě také může sledovat zvíře při hygieně, u větších mazlíčků jim i vypomáhat. Čištění klece zvládne i předškolní dítě, školní děti mohou nakupovat seno či hobliny. Pokud jste zvolili větší zvíře, bude také potřebovat ve Vaší domácnosti více prostoru. Kočka je samostatná, zabaví se, a je i dobrým společníkem. Pes potřebuje více pohybu, pravidelné procházky, a čas páníčka na výcvik a výchovu.

Když už přijde čas navštívit naši veterinu v Brně, probereme s Vámi vhodné krmení zvířete i pravidelné prohlídky. U pejsků zajišťujeme jejich odčervení, odblešení, povinnou vakcinaci i čipování. V případě potřeby poskytujeme veškeré odborné zásahy akutní medicíny i následnou hospitalizaci. Doporučíme Vám také správná léčiva i vitamíny pro zvířátko. Poskytujeme i pohotovost pro stavy urgentních potíží.

Ať už jste vybrali jakékoliv zvířátko, myslete na to, že každý živý tvor si zaslouží důstojné podmínky pro život. V každodenní realitě se potom i ono přičiní ke klidnějšímu chodu Vaší domácnosti. Navštivte společně naši veterinární ordinaci v Brně, rádi Vám pomůžeme k prožití spokojených chvil se zvířecím mazlíčkem v kruhu rodiny.

 

Fotografie