Články & návody

Dokurzu.cz - rekvalifikační kurzy, online kurzy na jednom místě. Najděte si svůj kurz.

Autodilyadoplnky.cz - vše pro auta na jednom místě. Osvětlení vozidel, pneumatiky atd.

Nakupujete na nějvětším e-shopu Alza.cz?

Zámkař Jan Hanák - otevření aut Brno.

Spedice Praha Joppa Logistics s.r.o - komplexní spediční služby.

Záložní zdroje UPS - záložní zdroje pro zálohu 12V, 24V a 48V systémů.

Kotevní technika - kvalitní švýcarská kotevní technika Mungo.

HW - PANTY, spol. s r. o. - vysoušení vlhkého zdiva.

Vinařství Jan Plaček - červené víno z Moravy.

Kuchyně IN s.r.o. - kuchyňské studio Jihlava.

MBL spol. s r.o. - sanace železobetonových konstrukcí.

Ladislav Kouřil - originální zásnubní prsteny.

Šetrné bělení zubů

Ačkoli se říká, že korunou krásy jsou vlasy, dovolím si oponovat. Můžete mít krásnou hustou hřívu, čerstvě upravenou od kadeřnice, můžete mít perfektní make-up, půvabnou postavu a lepé křivky. Ale když pak otevřete ústa se zažloutlými zuby, úžasný první dojem bude okamžitě zapomenut a můžete ho začít budovat znovu. Navíc každý ví, že běloskvoucí úsměv vám ubere několik let.

S barvou zubní skloviny je to jako s barvou vlasů či očí, je geneticky daná. Někdo má tu smůlu, že má po rodičích zuby přirozeně nažloutlé. Jiný si za žluté zuby může sám, známými obarvovači skloviny jsou cigarety, káva, černý čaj a červené víno. Někomu mohou zuby změnit barvu i po užívání některých antibiotik. Ať už jsou vaše zuby zažloutlé z kteréhokoli důvodu, řešení existuje.

Donedávna vedly mezi bělícími metodami různé zubní pasty či gely pro domácí bělení. Mají řadu nevýhod. Nejsou k zubům šetrné, narušují opakovaně zubní sklovinu a upravují barvu pigmentu. Pro jedince s citlivými zuby nejsou absolutně vhodné. Často také obsahují nadměrné množství fluoru, který může škodit. Musíte je aplikovat opakovaně a dlouhodobě a po ukončení kůry zuby začnou zase žloutnout.

Novinkou v bělení zubů je metoda bělení zubů Star White. Jedná se o šetrné bělení, které nevyužívá peroxid vodíku a proto je můžete podstupovat opakovaně. Každá aplikace vybělí vaše zuby o 3 stupně, intenzitu bílé si tak můžete sami vybrat. Ošetření je zcela bezbolestné, po aplikaci bělícího gelu jsou vaše zuby osvíceny modrým studeným světlem, které zajistí vlastní bělící efekt. Za půl hodinky je hotovo. Dva dny po aplikaci gelu je nutné se vyvarovat konzumace výše zmíněných potravin a také kouření. A pokud je ze svého života vyškrtnete úplně, zajistíte svým zubům bělost na dlouhou dobu.

Pokud i vy jste „postiženi“ žlutou zubní sklovinou, neváhejte si ve svém okolí najít specializovanou kliniku a objednat se na konzultaci a aplikaci. Budete nadšeni.

Fotografie