Články & návody

Dokurzu.cz - rekvalifikační kurzy, online kurzy na jednom místě. Najděte si svůj kurz.

Autodilyadoplnky.cz - vše pro auta na jednom místě. Osvětlení vozidel, pneumatiky atd.

Nakupujete na nějvětším e-shopu Alza.cz?

Zámkař Jan Hanák - otevření aut Brno.

Spedice Praha Joppa Logistics s.r.o - komplexní spediční služby.

Záložní zdroje UPS - záložní zdroje pro zálohu 12V, 24V a 48V systémů.

Kotevní technika - kvalitní švýcarská kotevní technika Mungo.

HW - PANTY, spol. s r. o. - vysoušení vlhkého zdiva.

Vinařství Jan Plaček - červené víno z Moravy.

Kuchyně IN s.r.o. - kuchyňské studio Jihlava.

MBL spol. s r.o. - sanace železobetonových konstrukcí.

Ladislav Kouřil - originální zásnubní prsteny.

Naučte se pečovat o pleť v zimě

V zimě je pleť daleko citlivější a náchylnější na jakékoliv změny. Jedná se především o její přesušení a kožní problémy, které vyplývají z nejrůznějších důvodů. Příznivou zprávou je, že část z nich můžeme ovlivnit i sami. 

V zimních měsících od nás pokožka potřebuje trochu jinou péči, než třeba v létě. Poroučet větru a dešti sice nikdo z nás neumí, ale dokážeme si poradit jinak? Naučte se o svou pleť pečovat šetrným způsobem a ona se vám odmění. Bude hladká jako samet a svěží jako jarní vánek. Navíc můžete vizuálně omládnout i o několik let.

Pleti škodí i prostředí i přechody teplot

Budete se možná divit, ale i tento fakt pleti škodí. Nejsou to jen zamlžené brýle, přes které nevidíte, když vejdete ze zimy do tepla a dáváte zabrat svým očím. 

Trpí i vaše pleť, jelikož v teplé místnosti je více prokrvená, venku poté zase dehydratovaná. Zvolit adekvátní péči o pleť tak není zrovna jednoduché. V obou případech totiž dochází k narušování její struktury a obranyschopnosti. Zamyslete se i nad tím, kde pracujete, zda chodíte často do města nakupovat nebo raději ven do přírody. Je jasné, že ve městě se drží všechen smog a vaše pleť je ohrožena daleko více. 

Náprava v podobě krémů a sér

Chvíli zapomeňte na váš lehký transparentní krém z léta a věnujte své pleti maximální pozornost i nyní. Krémy pro zimní měsíce jsou konzistencí podobné. Lipidy, esenciální mastné kyseliny a oleje v krému neurčují, že se bude pleť po jejich nanesení lesknout. Existují speciální hydratační krémy ve formě emulzí, které v sobě sice tuky ukrývají, ale vážou se na vodu. V neposlední řadě hraje roli také věk. Pokud víte, že už vám dávno není 20 let, vaše pleť potřebuje mnohem delší dobu na regeneraci. 

Ovšem není se čeho obávat i pro starší generaci je tu řešení. Možná vám slovíčko „sérum“ říká něco jen vzdáleně, ale měli byste si ho rychle osvojit. Séra obsahují další výživu a hydrataci pro vaší pleť. Na zimu jsou těmi nejideálnějšími pomocníky v kombinaci s aloe vera, glycerinem, mořskými řasami a kyselinou hyaluronovou. 

Navíc není rozhodně chyba, když používáte denní i noční krém. Každý má jiné složení, které pleti dodá odlišnou péči. V nočním krému by neměly chybět antioxidanty, které pleť pomáhají čistit, regenerovat a vyrovnat se s okolními vlivy životního prostředí, v denním zase porce složek pro hydrataci a prevenci vysoušení. 

Popularita ovocných vitamínových krémů

Vitamínové krémy obsahují dostatečné množství vitamínů, zejména A, E, dále ovocné kyseliny a UV filtr. Čtěte etikety na krémech, protože ne u všech budou tyto složky součástí. Hitem se staly krémy z přírodních výtažků nejrůznějších semínek, jadérek i dužin. Pokud budeme mluvit konkrétně, jsou to např. slunečnicová semínka, hroznová jadérka, avokádo a kokosový olej.

Vyšší vstřebatelnosti a lepšího účinku krému dosáhnete jednoduše

Pleť je potřeba denně čistit dvakrát denně (ráno a večer) vhodnými kosmetickými přípravky. Rozhodně je nutné se pravidelně odličovat a peeling pleti zařadit do péče tak 1 - 2 x týdně. Těmito kroky docílíte optického sjednocení pleti, ať je venku nad nulou nebo mrzne.