Články & návody

Dokurzu.cz - rekvalifikační kurzy, online kurzy na jednom místě. Najděte si svůj kurz.

Autodilyadoplnky.cz - vše pro auta na jednom místě. Osvětlení vozidel, pneumatiky atd.

Nakupujete na nějvětším e-shopu Alza.cz?

Zámkař Jan Hanák - otevření aut Brno.

Spedice Praha Joppa Logistics s.r.o - komplexní spediční služby.

Záložní zdroje UPS - záložní zdroje pro zálohu 12V, 24V a 48V systémů.

Kotevní technika - kvalitní švýcarská kotevní technika Mungo.

HW - PANTY, spol. s r. o. - vysoušení vlhkého zdiva.

Vinařství Jan Plaček - červené víno z Moravy.

Kuchyně IN s.r.o. - kuchyňské studio Jihlava.

MBL spol. s r.o. - sanace železobetonových konstrukcí.

Ladislav Kouřil - originální zásnubní prsteny.

Střešní nosič aneb pomocník na cesty

Máte v plánu letos vyrazit na cyklovýlet či rodinnou dovolenou na kolech? Chcete poznávat přírodní krásy a přitom dýchat čerstvý vzduch a vnímat jedinečný život kolem sebe?

V tom případě nejspíš budete hledat také pohodlnou a funkční cestu, jak převést svá kola do cílové destinace, a to ideálně mimo zavazadlový prostor automobilu.

Pohodlná přeprava jízdních kol

Střešní nosiče patří k nejčastějším druhům efektivní přepravy jízdních kol a umožňují svým majitelům snadný přístup do prostoru kufru a pohodlné cestování bez omezení výhledů.

Zásadní, před samotným výběrem ideálního nosiče vám a vaší rodině na míru, je promyslet si, jaký počet kol budete chtít nejčastěji přepravovat. Další praktickou pomůckou, která vás dokáže nasměrovat blíže ke konkrétnímu nosiči, je zohlednění vaší jízdní základny. V praxi je tedy vhodné vzít v potaz, zda vlastníte klasická jízdní kola, horská kola či elektrokola, která jsou zpravidla těžší. Váhová specifikace kola je podstatným kritériem pro výběr střešního nosiče pro pohodlnou přepravu, která je v souladu s nosností konkrétního nosiče.

V případě, že výše popsané máte tzv. pod palcem, přichází na řadu porovnat čísla a naše požadavky také s nejvyšší možnou povolenou zátěží čepu, kterou naleznete ve Velkém technickém průkazu vozidla.

Pokud máme technické parametry, informace o maximální možné zátěži a známe hmotnost kol – můžeme se začít poohlížet po nosičích, které jsou v souladu s tzv. technickými požadavky.

V takový okamžik se již můžete se pustit do hledání toho pravého nosiče pro pohodlnou a efektivní přepravu vašich jízdních kol z bodu A do bodu B.

Výhody střešních nosičů v kostce:

  • nízká míra zašpinění kol během přepravy

  • nízké pořizovací náklady a možnost nákupu takového množství nosičů, které opravdu využijete

  • možnost montáže na stávající příčníky vozidla

  • potenciál převozu až pěti kusů kol v rámci jednoho automobilu

  • nezakrytí výhledu při jízdě a během parkování

V případě, že si nejste úplně jisti a netroufáte si na pořízení a instalaci svépomocí – můžete využít možnosti pronájmu střešních nosičů nebo se poradit s těmi, kteří se v dané oblasti pohybují řadu let a nabízí odborný přístup. Autopůjčovna Rauš – vše, co potřebujete na cesty na jednom místě.

Fotografie