Články & návody

Dokurzu.cz - rekvalifikační kurzy, online kurzy na jednom místě. Najděte si svůj kurz.

Autodilyadoplnky.cz - vše pro auta na jednom místě. Osvětlení vozidel, pneumatiky atd.

Nakupujete na nějvětším e-shopu Alza.cz?

Zámkař Jan Hanák - otevření aut Brno.

Spedice Praha Joppa Logistics s.r.o - komplexní spediční služby.

Záložní zdroje UPS - záložní zdroje pro zálohu 12V, 24V a 48V systémů.

Kotevní technika - kvalitní švýcarská kotevní technika Mungo.

HW - PANTY, spol. s r. o. - vysoušení vlhkého zdiva.

Vinařství Jan Plaček - červené víno z Moravy.

Kuchyně IN s.r.o. - kuchyňské studio Jihlava.

MBL spol. s r.o. - sanace železobetonových konstrukcí.

Ladislav Kouřil - originální zásnubní prsteny.

Jakých chyb se vyvarovat při nákupu obkladů a dlaždic do koupelny

Rekonstrukce koupelny s sebou vždy nese řadu obtížných prací, které si žádají šikovné ruce profesionálů. Jedněmi z nich jsou kupříkladu obkladačské práce, u kterých je velmi důležité, aby byla pokládka provedena s maximální pečlivostí. Každý chybný krok se viditelně odrazí na konečném výsledku. Za profesionála můžeme považovat toho, kdo dokáže precizně obložit zdi, položit dlažbu, a dokonce třeba i sestavit mozaiku, jež se v posledních letech stala populárním a originálním řešením obložení zdí v mnoha koupelnách, především pak v malých brněnských bytech, ve kterých je rekonstrukce koupelny a zvláště pak obkladačské práce tvrdým oříškem. Někdy však nepěkný vzhled koupelny nezpůsobí špatně odvedená práce, ale výběr dlaždic a obkladů.

Jaká pravidla tedy při výběru dodržovat?

Většina koupelen bývá hned po záchodě nejmenší místností celého domu nebo bytu, z této skutečnosti tedy plyne, že je vhodné volit takovou barvu obkladů, která opticky zvětší a rozjasní celý prostor. Pokud tedy v obchodě sáhnete po světlé barvě, nikdy neuděláte chybu. Další výhodou světlých barev je ta, že se výborně hodí téměř k jakékoliv jiné barvě, proto můžete s koupelnovými doplňky vytvořit velmi moderní a estetický prostor.

Velkým trendem poslední doby jsou velkoformátové dlažby a obklady, přesto si však myslím, že klasickým rozměrům dlaždic se nic nevyrovná. Velkoformátové obklady mají sice své velké plusy, ale i mínusy.

Při výběru nikdy nezapomeňte na to, že vybrané dlaždice musí být protiskluzové, a pokud máte v plánu zkombinovat několik druhů, vždy se pečlivě zjistěte také jejich tloušťku, aby při obkládání nedošlo k problému s nerovností jednotlivých kusů.

Pokud máte opravdu malou koupelnu, je mozaika skvělým řešením, neboť koupelna bude vypadat mnohem větší a bude působit vskutku originálně. Vždy si ale ověřte, zda firma odpovědná za rekonstrukci koupelny zvládne mozaiku kvalitně položit.