Články & návody

Dokurzu.cz - rekvalifikační kurzy, online kurzy na jednom místě. Najděte si svůj kurz.

Autodilyadoplnky.cz - vše pro auta na jednom místě. Osvětlení vozidel, pneumatiky atd.

Nakupujete na nějvětším e-shopu Alza.cz?

Zámkař Jan Hanák - otevření aut Brno.

Spedice Praha Joppa Logistics s.r.o - komplexní spediční služby.

Záložní zdroje UPS - záložní zdroje pro zálohu 12V, 24V a 48V systémů.

Kotevní technika - kvalitní švýcarská kotevní technika Mungo.

HW - PANTY, spol. s r. o. - vysoušení vlhkého zdiva.

Vinařství Jan Plaček - červené víno z Moravy.

Kuchyně IN s.r.o. - kuchyňské studio Jihlava.

MBL spol. s r.o. - sanace železobetonových konstrukcí.

Ladislav Kouřil - originální zásnubní prsteny.

Geopatogenní zóny značně ovlivňují náš organismus

Už jste někdy narazili na místo, kde se vám opravdu špatně spalo a na kterém jste se necítili dobře? Pokud ano, možná, že jste se nacházeli v geopatogenní zóně. Tento termín se používá v psychotronice a léčitelství převážně k označení údajných pásů, které se na Zemi vyskytují a mají negativní účinky na zdraví. Zejména ovlivňují kvalitu spánku, který je díky výskytu geopatogenní, nebo také patogenní zóny rušen, není tedy zdravý a člověk se necítí ráno vůbec dobře. 

Vědci se tímto jevem zabývají již řadu desetiletí. První objevy jsou známé již ze staré Číny. Ovlivněné místo se označuje jako místo poruchy frekvence jakéhosi vlnění vycházejícího z hloubi Země. Pojem geopatogenní zóna je někdy také ztotožňován s termínem dračí žíla, což pochází právě z Číny. Ten se používá k označení místa, ve kterém se tvz. dračí žíla přibližuje k zemskému povrchu, nebo z něj přímo vyzařuje. Za podobně škodlivou zónu se zejména v posledních letech pokládá také místo výskytu tzv. elektromagnetického smogu včetně statické elektřiny. Zdrojem tohoto smogu, nebo záření jsou ale elektrospotřebiče jako je například mikrovlnná trouba nebo rychlovarná konvice, ale i stále běžnější přístroje jako jsou mobilní telefony, rádia a televize. V tomto případě byly již prokázány negativní účinky působení elektromagnetického záření, ovšem prozatím se vedou diskuse o míře škodlivosti na lidský organismus. 

Prokázané vlivy

Některé zdravotní potíže jsou prokazatelně vyvolány vlivem geopatogenních zón. Může se projevit bolestí hlavy, poruchami spánku, únavou, nebo i špatnou funkcí vnitřních orgánů. Někdy to mohou být podzemní prameny vody tvořící hustou síť, jindy trhliny v zemské kůře vznikající pohybem zemských desek a vrstev. Do trhlin vnikne voda, což může být důvodem těchto potíží. Mohou to být také různé vibrace vycházející z hloubi Země, které mohou mít až destruktivní vliv na lidské buňky.  Pokud budete ležet v cestě těmto vibracím, tak buňky místo aby se zregenerovaly, tak si neodpočinou a pak nemohou dobře odolávat negativním vnějším vlivům. 

Výskyt a vyhledávání

I v naší republice probíhá každoročně koordinované měření geopatogenních zón v rámci projektu propagujícího zdravé a ekologické životní prostředí. Každý občan si může objednat proměření geopatogenních zón, ale i jiných škodlivých energetických polí ve svém bytě. 
Tak jako jiné služby, jsou i tato měření zneužitelná různými rádoby odborníky a podvodníky, kteří nemají potřebné odborné znalosti ani přístroje. Budou vám tvrdit, že u vás najdou geopatogenní zóny a doporučí, kam byste si měli přemístit svou postel. Pokud někdo takovým podvodníkům naletí, obvykle po čase přijde na to, že příčinou jejich nespavosti byla jejich neklidná mysl, špatná matrace či jiný důvod.