Články & návody

Dokurzu.cz - rekvalifikační kurzy, online kurzy na jednom místě. Najděte si svůj kurz.

Autodilyadoplnky.cz - vše pro auta na jednom místě. Osvětlení vozidel, pneumatiky atd.

Nakupujete na nějvětším e-shopu Alza.cz?

Zámkař Jan Hanák - otevření aut Brno.

Spedice Praha Joppa Logistics s.r.o - komplexní spediční služby.

Záložní zdroje UPS - záložní zdroje pro zálohu 12V, 24V a 48V systémů.

Kotevní technika - kvalitní švýcarská kotevní technika Mungo.

HW - PANTY, spol. s r. o. - vysoušení vlhkého zdiva.

Vinařství Jan Plaček - červené víno z Moravy.

Kuchyně IN s.r.o. - kuchyňské studio Jihlava.

MBL spol. s r.o. - sanace železobetonových konstrukcí.

Ladislav Kouřil - originální zásnubní prsteny.

Jak si zútulnit kancelář

Pracujte v hezkém prostředí

To, jak kancelář vypadá, nemůžete zcela ovlivnit. Je to rozhodnutí vašeho zaměstnavatele a ten si představuje kanceláře ve své firmě přesně tak, jak vypadají. Možná si je takto nechal postavit, možná si je pronajal právě proto, že mu vyhovovaly. Jenže lidé jsou různí a každému se pracuje jinak v jiném prostoru. To, že někomu vyhovuje obří otevřená kancelář beze špetky soukromí, neznamená, že se to bude líbit i vám. A naopak, někdo nesnáší malou kancelářičku, kde je nacpaných několik lidí a každý má k dispozici jen svůj stůl, židli a mezi nimi je úzký průchod. I místo, kde se vám špatně pracuje, si ale můžete zútulnit, abyste se tam cítili mnohem příjemněji.

Stůl jako místo pro vás

Pokud nemáte příliš možností, jak si kancelář vyzdobit podle svých představ, zaměřte se na svůj pracovní stůl. Ten nejspíš patří jen vám a jde o vaši pracovní plochu. A tu si můžete vyzdobit, podle svých představ a svého vkusu. Pokud vám tam i pak zbude dostatek prostoru pro práci, fantazii se meze nekladou. Pořiďte si květinu v květináči, dejte si tam fotografii své rodiny, vezměte si do kanceláře svůj oblíbený hrneček, dejte si tam svého plyšového maskota. Obyčejné desky vyměňte za nějaké ve veselejších barvách, obyčejný stojan na tužky vyměňte z nějaký stylovější a tak dále. Možností je spousty.

Plocha počítače

To, co vám může pracovní den zpříjemnit ještě víc, je změna pozadí na monitoru počítače. Je úplně jedno v jakém programu pracujete a jaká je vaše profese. Ale pokud sedíte za počítačem, nikdo vám nemůže zakázat změnit si jeho pozadí. Proto má řada lidí na ploše monitoru fotografii svých dětí, svého mazlíčka nebo celé rodiny. Když vám dochází energie a cítíte se prací doslova ubití, stačí minimalizovat všechna otevřená okna v počítači a podívat se na své nejbližší. Hned se budete cítit lépe, budete se na ně těšit a budete mít rázem větší motivaci dokončit práci dříve, abyste už zase mohli být s nimi.

Okna

Máte možnost ozdobit si podle svého i pracovní okolí? Domluvte se s kolegy a zpestřete celou kancelář, ať se vám v ní lépe přebývá. Pár květin dokáže skoro zázraky. Na okna můžete pověsit záclony nebo závěsy. Pokud můžete na zeď dát obrázky nebo dekorace, také to hned změní atmosféru v místnosti.

I takové detaily se počítají. A sami uvidíte, jak se vám v práci hned bude líbit víc a nebudete se cítit tak zničeně a unaveně. Správné prostředí vás zkrátka dokáže nabudit a povzbudit.

Přečtěte si také Jak si zpříjemnit pobyt na zahradě? nebo Had jako domácí mazlíček - rady pro začínající chovatele

Fotografie