Články & návody

Dokurzu.cz - rekvalifikační kurzy, online kurzy na jednom místě. Najděte si svůj kurz.

Autodilyadoplnky.cz - vše pro auta na jednom místě. Osvětlení vozidel, pneumatiky atd.

Nakupujete na nějvětším e-shopu Alza.cz?

Zámkař Jan Hanák - otevření aut Brno.

Spedice Praha Joppa Logistics s.r.o - komplexní spediční služby.

Záložní zdroje UPS - záložní zdroje pro zálohu 12V, 24V a 48V systémů.

Kotevní technika - kvalitní švýcarská kotevní technika Mungo.

HW - PANTY, spol. s r. o. - vysoušení vlhkého zdiva.

Vinařství Jan Plaček - červené víno z Moravy.

Kuchyně IN s.r.o. - kuchyňské studio Jihlava.

MBL spol. s r.o. - sanace železobetonových konstrukcí.

Ladislav Kouřil - originální zásnubní prsteny.

5 tipů pro vaši hezčí zahradu

Zahradní dekorace

Do skalky, k záhonku, na terasu, na zápraží, k pergole, k bazénu, ale i jinam se hodí různé zahradní dekorace. Může jít o menší či větší sošky, pítka pro ptáky, fontánky a jiné vodní prvky nebo cokoliv vás zaujme. Zahradní dekorace se vyrábějí z různých materiálů, ale i tak si při výběru a nákupu ověřte, že daná dekorace se hodí do exteriéru. Vlivy počasí by ji totiž snadno mohly poničit.

Existují i závěsné dekorace, jimiž si můžete vyzdobit vnější stěny domu, pergolu, garáž či dílnu. A hned se na zahradě budete cítit lépe a spokojeněji.

Solární svítidla

Do květináčů, na záhony nebo třeba kolem terasy či pergoly – tam všude se hodí solární svítidla. Prodávají se v různých designech i velikostech, takže každý si najde to své. Můžete si pořídit třeba i solární lucerničku na venkovní stůl, která vám o letních večerech bude příjemně svítit a dost možná vám úplně postačí jako jediný zdroj světla. Solární svítidla vypadají hezky a s příchodem tmy promění zahradu v kouzelnou oázu.

Jezírko

Máte dostatečně velkou zahradu a na ní volné plochy? Pokud nevíte, co s nimi, zkuste si někde vybudovat zahradní jezírko. Postaví vám ho sice i profesionálové, ale věřte, že to klidně zvládnete i svépomocí. Existují různé triky, jak mít stavbu jezírka co nejjednodušší. A navíc jezírko nemusí být přehnaně velké. Hloubka pak závisí na vašem záměru – chcete ho jakožto koupací nebo spíš pro pár okrasných rybek? Okolí jezírka si pak můžete vkusně dozdobit oblázky, většími kameny, různými rostlinami, dekoracemi, svítidly a tak dále. A pokud stojíte o stále čistou vodu, nezapomeňte zabudovat pečlivě ukrytou filtraci.

Kouzlení s paletami

Máte k dispozici nevyužité palety? Můžete je sice odprodat nebo rozštípat a spálit, ale z palet se dá vyrábět i spousta různých předmětů. Mohou posloužit jako základ pro lavičku, můžete si z nich udělat odkladový stolek, mohou být jakožto odpočívadlo. Návodů je na internetu spoustu a tvoření vás jistě bude bavit.

Staré pneumatiky

Co se starými, už sjetými pneumatikami? Na auto se nehodí, ale můžete si pořídit vhodnou barvu, přetřít je a vytvořit si z nich na zahradě zajímavé dekorace. Poslouží namísto květináčů, sedátek, stolku, na hraní pro děti a tak dále. Opět na internetu najdete spoustu nápadů a návodů, co všechno se ze starých pneumatik dá vykouzlit. Vaše zahrada s nimi bude vypadat rázem mnohem veseleji, nápaditěji a získáte díky nim třeba i zajímavý zahradní nábytek doslova za pár korun. 

Přečtěte si také Domácí mazlíček jako dárek pro děti? nebo Jakých chyb se vyvarovat při nákupu obkladů a dlaždic do koupelny

Fotografie