Články & návody

Dokurzu.cz - rekvalifikační kurzy, online kurzy na jednom místě. Najděte si svůj kurz.

Autodilyadoplnky.cz - vše pro auta na jednom místě. Osvětlení vozidel, pneumatiky atd.

Nakupujete na nějvětším e-shopu Alza.cz?

Zámkař Jan Hanák - otevření aut Brno.

Spedice Praha Joppa Logistics s.r.o - komplexní spediční služby.

Záložní zdroje UPS - záložní zdroje pro zálohu 12V, 24V a 48V systémů.

Kotevní technika - kvalitní švýcarská kotevní technika Mungo.

HW - PANTY, spol. s r. o. - vysoušení vlhkého zdiva.

Vinařství Jan Plaček - červené víno z Moravy.

Kuchyně IN s.r.o. - kuchyňské studio Jihlava.

MBL spol. s r.o. - sanace železobetonových konstrukcí.

Ladislav Kouřil - originální zásnubní prsteny.

Jak pečovat na jaře o pleť

Péče o pleť

Někdo se o pleť příliš nestará, jen ji třeba jednou týdně namaže běžným krémem. Ale to není to, co kůže na našem obličeji potřebuje. Je vystavena všem vnějším vlivům, odráží se na ní naše emoce i věk, naše psychické rozpoložení i náš zdravotní stav. Mnoho toho o nás dokáže prozradit. A pokud o ni správně nepečujeme, vrátí nám to i s úroky – budeme vypadat starší, smutnější, unavenější. A přitom stačí jen málo a naše pleť může doslova zářit v každém čase i v každém ročním období.

Jaro na tváři

Naše pleť potřebuje po zimě speciální péči, aby se lépe připravila na slunečné a teplé dny. V zimě se péče o ni zaměřovala především na řádnou hydrataci, tedy pečlivé promazávání, aby jí neublížil mráz a chlad. S příchodem teplých dnů je potřeba nejen změnit typ péče, ale i proměnit kosmetické přípravky, které jste od podzimu tolik využívali. Teď totiž pokožka potřebuje něco úplně jiného.

Čištění

Možná jste v zimě čištění pleti poněkud zanedbávali, protože zimní deprese dolehla i na vás a neměli jste příliš chuť zkrášlovat se, když venku bylo tak mizerně. Ale teď už svítí sluníčko, příjemně nás hřeje na tváři a pleť doslova škemrá o větší pozornost. Takže prvním a zcela zásadním krokem by mělo být právě řádné a pravidelné čištění pleti. Na jaře je obzvlášť důležité, protože se pleť musí zbavit nahromaděných „nečistot“ z období zimy.

Pro efektivní čištění použijte jemný čisticí prostředek určený právě na kůži obličeje, případně na dekolt, který nevysušuje, ale jemně čistí. Pokud máte mastnou pleť, můžete zkusit čisticí gel nebo pěnu určenou na tento typ pokožky. Na suchou nebo citlivou pleť volte spíš mýdlový čistič nebo micelární vodu.

Odumřelé kožní buňky

Dalším krokem v péči o pleť by mělo být řádné a pečlivé odstranění všech odumřelých kožních buněk. Pokud byste to nedělali, tak by nové a zdravé buňky nemohly růst a regenerovat se, což by na vaší pleti rozhodně časem bylo vidět. Pleťový peeling navíc pomáhá k lepší cirkulaci krve a díky němu poté pleť může lépe absorbovat všechny potřebné látky z krémů, masek a dalších kosmetických přípravků. Pro jarní začátek jsou vhodné jemné peelingové gely s maličkými zrnky.

Hydratace

Hydratace byla velmi důležitá v zimě, ale zanedbávat byste ji neměli ani na jaře. V pleti je nutné zachovávat vlhkost, aby působila vždy svěže a mladistvě. Používejte vhodný hydratační krém nebo sérum.

Vždy volte takový prostředek, který je doporučený pro váš typ pleti. Pokud máte suchou pleť, vybírejte spíš produkty s vyšším obsahem olejů. Pokud máte naopak mastnou pleť, použijte raději nějaký gel nebo lehčí hydratační krém.

Kromě toho je důležité dodržovat pitný režim a pít zejména vodu – právě ta pomáhá udržovat hydratované nejen celé tělo, ale velký vliv má právě i na naši pokožku.

Přečtěte si také Naučte se pečovat o pleť v zimě nebo Geopatogenní zóny značně ovlivňují náš organismus.

Fotografie