Články & návody

Dokurzu.cz - rekvalifikační kurzy, online kurzy na jednom místě. Najděte si svůj kurz.

Autodilyadoplnky.cz - vše pro auta na jednom místě. Osvětlení vozidel, pneumatiky atd.

Nakupujete na nějvětším e-shopu Alza.cz?

Zámkař Jan Hanák - otevření aut Brno.

Spedice Praha Joppa Logistics s.r.o - komplexní spediční služby.

Záložní zdroje UPS - záložní zdroje pro zálohu 12V, 24V a 48V systémů.

Kotevní technika - kvalitní švýcarská kotevní technika Mungo.

HW - PANTY, spol. s r. o. - vysoušení vlhkého zdiva.

Vinařství Jan Plaček - červené víno z Moravy.

Kuchyně IN s.r.o. - kuchyňské studio Jihlava.

MBL spol. s r.o. - sanace železobetonových konstrukcí.

Ladislav Kouřil - originální zásnubní prsteny.

Permanentní make-up – cesta k trvalé kráse

Vláskování obočí

Při líčení se zaměřujeme na několik částí svého obličeje. Jednou z nich je obočí. Někdo si ho sice nechává přirozené, ale řada žen pečuje i o něj. Abyste si ušetřily čas, můžete si zajít do salonu krásy, kde provádějí vláskování obočí. Někdy se mu říká i anglickým slovem microblading.  Při této proceduře se na kůži tetují tenké čárky, které vypadají přesně jako jednotlivé vlásky obočí. A díky tomu i vaše přirozené obočí může získat dokonalý a hlavně trvalý tvar.

Pokud si obočí barvíte například tužkou na oči, může vám práci ušetřit speciální technika, jíž je pudrování obočí. V salonu vám do míst mezi jednotlivými vlásky obočí aplikují barvu, která se nanáší v tečkách. A výsledkem je efekt, který připomíná krásně nabarvené obočí.

Prodloužené řasy

Další oblastí, na kterou se kolem očí soustředíme, jsou řasy. Většina žen používá řasenku. Ale najít takovou, aby skutečně fungovala a udělala efekt jako z reklamy, je skoro nemožné. Pokud stojíte o dlouhé a husté řasy, může být řešením prodloužení řas. Nejde přitom o domácí nalepování umělých řas, což bývá jen krátkodobé řešení (například na jeden večer). V salonu vám umělé řasy nalepí na vaše řasy profesionálně, kvalitním lepidlem a takové husté a dlouhé řasy vám vydrží i několik týdnů. Zhruba po měsíci je pak potřeba přijít znovu a nechat si je doupravit a přilepit ty vypadlé.

Permanentní rtěnka

Další oblastí, kde vám může permanentní make-up udělat dobrou službu, je tetování rtů. Už nemusíte každé ráno řešit rtěnku, používat vhodnou konturovací tužku a během dne rtěnku hlídat a rty v případě potřeby pokaždé domalovat. Tetování rtů může mít různé barvy a samy si vyberete tak, aby se vám barva nejen líbila, ale i aby dobře seděla k vašemu obličeji, barvě očí či odstínu pleti. Rty jsou pak dokonale vykreslené, zmizí jejich případné nedokonalosti a nemusíte už nikdy řešit líčení. Respektive, po následující jeden až čtyři roky.

Jak odstranit permanentní make-up?

A co když se po nějaké době rozhodnete, že už permanentní make-up nechcete? Dá se to vůbec nějak vyřešit? Naštěstí ano. Obvykle se k tomu využívají dvě osvědčené metody. Tou první je odstranění laserem, což se používá zpravidla na odstranění pigmentů barvy z obočí. Druhou možností je použití takzvaného removeru, což je speciální přípravek, který z kůže dokáže dostat všechny pigmenty barvy, a to aniž by došlo k poškození pokožky. Co se týká například prodloužených řas, tam je potřeba speciálním prostředkem rozpustit lepidlo a díky tomu odstranit nalepené řasy.

Přečtěte si také 5 tipů pro vaši hezčí zahradu nebo Horka hodně zatěžují náš organismus.

Fotografie