Články & návody

Dokurzu.cz - rekvalifikační kurzy, online kurzy na jednom místě. Najděte si svůj kurz.

Autodilyadoplnky.cz - vše pro auta na jednom místě. Osvětlení vozidel, pneumatiky atd.

Nakupujete na nějvětším e-shopu Alza.cz?

Zámkař Jan Hanák - otevření aut Brno.

Spedice Praha Joppa Logistics s.r.o - komplexní spediční služby.

Záložní zdroje UPS - záložní zdroje pro zálohu 12V, 24V a 48V systémů.

Kotevní technika - kvalitní švýcarská kotevní technika Mungo.

HW - PANTY, spol. s r. o. - vysoušení vlhkého zdiva.

Vinařství Jan Plaček - červené víno z Moravy.

Kuchyně IN s.r.o. - kuchyňské studio Jihlava.

MBL spol. s r.o. - sanace železobetonových konstrukcí.

Ladislav Kouřil - originální zásnubní prsteny.

Založte si svůj vlastní start-up

Založení start-upu

Založení start-upu může být zajímavou možností pro podnikavé lidi, kteří chtějí realizovat své sny, podnikatelské nápady a nebo chtějí vytvořit nový produkt nebo zajímavou službu. I když hodně dnešních start-upů se točí kolem IT, aplikací a podobných záležitostí, neznamená to, že nemůžete začít s něčím úplně novým a neotřelým, co spadá do jiného oboru. I to je start-up – a pokud budete mít skvělou myšlenku, je možné, že i vy najdete štědrého sponzora a změníte svět.

Není to snadné

I když se to může zdát jako hračka, tak založení start-upu může být velmi náročné. Zvlášť pokud nemáte žádné podnikatelské zkušenosti. Pokud ale máte skvělý nápad a myslíte si, že byste s ním mohli prorazit, můžete se o to pokusit.

V první řadě sepište svůj podnikatelský plán. Podnikatelský plán je totiž klíčovým dokumentem, který podrobně vysvětluje, jaký problém chcete řešit, jaký je váš záměr a jakým způsobem hodláte vydělávat peníze. Podnikatelský plán může být napsaný za hodinu od stolu, ale stejně tak může (a měl by) obsahovat analýzu trhu a konkurence, finanční plán a třeba i plán marketingových a prodejních vizí.

Zvolení právní formy

Zakládáte-li start-up, tak to de facto neznamená nic jiného, než že zakládáte firmu. Pokud si tedy v začátku nevystačíte s tím, že budete jen OSVČ, tak je potřeba zvážit zvolení správné právní formy. Ta záleží především na vašich potřebách, cílech a požadavcích. Můžete tedy založit společnost s ručením omezeným (s.r.o.), akciovou společnost (a.s.), družstvo nebo něco jiného.

Kolečko po úřadech tím samozřejmě nekončí, protože musíte zamířit na Městský soud a zaregistrovat svou společnost v Obchodním rejstříku. Tam je potřeba vyplnit přihlášku a předložit potřebné doklady a dál vám se vším potřebným poradí. O tom, že si musíte obejít ČSSZ, zdravotní pojišťovnu a finanční úřad nemluvě.

Získání financí

Právní základ máte, byznys plán také, takže se do toho můžete pustit. Pokud víte, že svůj projekt nezvládnete sami, sežeňte si podobně nadšené lidi, kteří s vámi vytvoří dream team. A pak se dejte do shánění sponzorů. Nebude to snadná cesta a musíte jich oslovit mnoho, obcházet různé konference, prezentovat svůj skvělý nápad, ukazovat jeho výhody nebo vytvořit prototyp. Ale pokud někoho zaujmete, je možné, že vás v začátcích podpoří. A vy tedy do svého byznysu nebudete muset vložit takřka žádné peníze, jen svou vizi, energii a elán.

7 TIPů proč se vyplatí v dnešní době podnikat

V dnešní době nabízí podnikání mnoho výhod a příležitostí pro ty, kdo mají odvahu se do něho pustit. Zde je 7 důvodů, proč se vyplatí začít podnikat.

  1. Flexibilita a svoboda - podnikání vám umožní určovat si vlastní pracovní časy a metody. Nejste vázáni na tradiční pracovní dobu a můžete si přizpůsobit svou práci svým potřebám a preferencím.
  2. Možnost finančního růstu - úspěšné podnikání může vést k finanční nezávislosti a prosperitě. Pokud máte dobrý nápad a schopnost podnikat, můžete dosáhnout vysokých příjmů a budovat dlouhodobou hodnotu.
  3. Rozvoj osobních dovedností - podnikání vyžaduje širokou škálu dovedností, včetně vedení, řízení financí, marketingu a komunikace. Pracovní zkušenost získaná při podnikání vám může posílit vaše dovednosti a znalosti v různých oblastech.
  4. Inovace a tvůrčí svoboda - podnikání vám umožňuje realizovat své nápady a inovace. Můžete vytvářet nové produkty nebo služby, které odpovídají aktuálním potřebám trhu nebo řeší problémy ve společnosti.
  5. Nezávislost na zaměstnavateli - podnikání vám dává kontrolu nad vaší kariérou a budoucností. Nejste závislí na rozhodnutích zaměstnavatele nebo nadřízených a můžete si sami určovat směr svého podnikání.
  6. Příležitost k společenskému dopadu - podnikání může být prostředkem ke vytváření pozitivního společenského dopadu. Můžete podporovat udržitelné praktiky, zaměstnávat místní komunity nebo přispívat k řešení sociálních problémů.
  7. Šance na úspěch a růst - i když podnikání přináší určitá rizika, může také nabídnout mnoho příležitostí pro růst a úspěch. S pevným plánem, odhodláním a pracovitostí můžete dosáhnout svých cílů a překonat překážky na cestě k úspěchu.

Podnikání přináší mnoho výhod a příležitostí pro ty, kdo mají odvahu a motivaci se pustit do podnikání. Pokud máte vášeň a odhodlání, může podnikání být pro vás skvělou cestou k osobnímu i profesionálnímu rozvoji.

Přečtěte si také Přenechejte úklid kanceláří profesionálům nebo Účetní firma se vyplatí.

Fotografie